Sabtu, 23 April 2011

100 TIPS BLOGWALKING PALING BERKESAN DAN CARA MENAMBAH FOLLOWER KE BLOG ANDA

Asssalammualaikum...
Kepada semua blogger sekalian,kali nie RN akan bincangkan tips blogwalking paling berkesan. seperti mana yang kita tahu, kita blogwalking  untuk tambah traffik kan..
Tapi korang perasan tak bila korang tak blogwalking, traffik pun turun mendadak.. dah lah seo entah apa2 kan.. entry macam cekadak lagi.. hah ambik kau.. pastu yang dah lama tu sombong nak follow owang... Otai la katakan... pergh dah dari tajuk dari blogwalking nie.. hahhaa
Okey la..Raja nakal terus to the point. Tujuan utama sekali kita blogwalking sebenarnya untuk menambahkan follower dan traffik.
Ape tujuan kita tambah follower pulak?
Tujuan kita tambah follower nie supaya dioawang ada hubungan dengan korang so bila ja korang post something yang baru diaowang datang bertandang ke blog korang untuk membaca entry korang tu. bayangkan korang ade  13000 follower macam blog abg benashaari. kan best....
 kenapa nak follower yang ramai.?
Tips dia mudah jer.. kalau korang ade 3000 follower. setiap kali post kemungkinan anda akan memdapat traffic dalam 30% dari follower korang iaitu dalam 900 orang. hah bayak tak traffik. law dah bayak follower x payah dah blogwaliking.. just spent 10 minit wat satu entry every day dah cukup.so hari2 korang dapat traffik percuma sebanyak 900 orang.. BEST kan...

So tugas korang yang masih baru dalam blogger ialah cari sebanyak mugkin follower then baru pikir benda lain. Raja Nakal saya masih baru ,macam mana nak tambah follower? soalan ini paling senang sekali nak jawap.. jawapannya adalah blogwalking. nie adalah tips blogwalking paling berkesan sekali dalam dunia blogger untuk menambah bilangan follower.

Tips blogwalking pertama
korang mesti letak shout box.. aku sarankan shoutmix dari cbox.. kenapa RN?
senang ja sebabnya ramai owang malas taip di cbox.. tetapi cbox ada satu kelebihan iaitu susah nak server error. tp aku still prefer shoutmix. sebab senang nak blogwalking.

Tips blogwalking kedua
korang guna la ayat power and pujuk rayu korang tu.. contohnya
1) saya dah baca entry awak.. menarik.. follow saya yer...
2) best a blog awak.. nanti ade masa awak follow saya yer
3) saya perlu awak untuk meriah blog saya, follow yer nanti saya follow balik...

yang paling aku tak boleh blah ada yang tulis macam nie
follow me..
haha.... tetapi nie semua kurang berkesan.. penat jer awak blogwaling tapi hasilnya adalah kurang.... tengok tips blogwalking seterusnya...

Tips blogwalking ketiga
korang follow jer blog dia dahulu dan shout kat chat cakap
1) saya baca entry awak. menarik n dah follow pun.. harap follow balik
2) i dah follow nanti follow balik yer.... cayang awak...

Tips ketiga nie aku dah yakin paling berkesan dalam 40 blogwalking 25+++ mesti lekat.. kira 70% akan follow kamu semula.

Tips blogwalking ke empat
jangan ada yang menipu seperti ini... "i dah follow u, follow back yer" tetapi hakikatnya dia tidak follow . jika tuan blog tak perasan kira selamat la.. tetapi jika tuan blog perasan kemugkinan anda di gammmm.. tidak pun dibann.. blogger lain akan meluat anda.. paling tidak pun kamu akan dimaki..hahahaha
Ingat, kita blogwalking adalah mencari traffik dan follower bukan mencari musah.. harap yang dah baca tips blogwalking ini dapat berubah.. huhuhu

Tips blogwalking yang kelima.
bina hubungan yang berterusan contohnya macam selalu bertanya khabar seperti RN dengan ayam penyek , ustaz love. so korang leh jadi blogger yang diminati... hahaha

Tips blogwalking yang keenam 
letak follower button diatas sekali... tapi RN letak tepi sebab nak letak iklan ... heheheh.. jangan ikut RN.. tujuan korang letak kat atas sekali ialah untuk memudahkan blogger lain follow anda dan diowang akan mengagap diri mereka dihargai..

Tips blogwalking yang ketujuh
tips ini entah boleh pakai atau tidak.. sila rujuk pakar yer...tips kalau boleh letak shout box dibawah sekali.. ini untuk  memaksa blogger lain membaca entry anda yang penat anda tulis tu.. huhuhu

Tips blogwalking yang kelapan
jika anda nak dapat pengunjung yang cepat.. hanya blogwalking pada shoutbox yang list pertama dan kedua sahaja pada shout box.. contohnya

hanya click pada mama pie dan peja sahaja.....

Tips blog walking kesembilan
letak la gadget top visitor tu.. so diowang akan anggap diowang dihargai dan memberi back link kepada mereka. ini kan membuatkan mereka rajin lagi datang ke blog anda...

banyak age tips blogwalking... cukup kot sampai situ... ok next entry adalah
 101 cara menambah traffik ke blog... ada masa RN buat entry ini..

doakan kan RN boleh jawap semua paper degree farmasi..  RN study dulu.. selamat maju jaya..

19 ulasan:

blogtilldrop berkata...

first to komen hopefully..tQ for the tip..... coz i follow u i m here today..

deDetz berkata...

selamat maju jaya juga =DD

MYVI berkata...

Sangat setuju dengan pendapat RN. Semoga sukses. Nice entry...keep it up..

Miss Eiza berkata...

semoga berjaya RN..hehe

*skemanya ayat

Sal Saari berkata...

tips yang berinfomasi..jom intai saya juga..

noorae berkata...

tips yg ke 4 tu. sye suke,haha. gud luck for ur exam. all d best ya! =]

ira-yoshida berkata...

thanks 4 the tips..

(^,^)

aza berkata...

tips yg amat berguna
:)

Khairil berkata...

tenkiu for the tips...selain manikkan trafik kita dapat mengeratkan ukhwah sesama blogger..tak gitu? hehehe...

fasha berkata...

thank you for the tips !

berguna bg blogger baru macam sy ni :)

jaya jr berkata...

den ni jenis klik smua mane yang masuk kotak jerit..haha..sape nak kene klik sila laa masuk..kui3

tapi tips ni memang baik untuk digunakan..TQ

Cerita Aku berkata...

Terima kasih RN...tips yg berguna bagi blogger yg baru mcm saya...dan saya pun berminat nak follow RN...Nanti blogwalking la blog saya pula yer ~~Ngee

.:|kamaryeah|:. berkata...

tips yg boleh diguna-pakai nie~

Tuan Urahara berkata...

Tip yang berguna...thanks...singgah lah kat sini...dan harap dapat lah jadi follower kat budak baru ni..

Peja - Pendapatan Dengan Blog berkata...

oh hooo... ade gak name Peja ye... bangga bangga :D

Entry terbaru:
Nasihat Kepada Anak Berkenaan Ibu Bapa

aien NOT alien berkata...

sangat berguna tips RN..akan saya cuba try test praktikkan..huhu.. baru mula belajar ketuk2 keyboard untuk blogging... terima kasih daun keladi bunting ya RN.. =D

roha berkata...

terima kasih diatas tips yang dikongsikan. semoga semua blogger dapat traffik yg banyak pas guna tips u ni. :)

ummu salamah mohamed berkata...

tips yang sangat berguna. thanks ;)

Kidichi berkata...

Bagus tips ni. Boleh la aku gunakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI POST AKU

Klik Like Sekarang untuk dapatkan Info terkini

Powered By goldsilver2u