Khamis, 29 September 2011

cara meningkatkan traffic melalui komen

1 comments


Bolehkah kita mendapat traffic melalui komen di blog? the answer is Yes!!! tetapi ia memerlukan sedikit tips pintar bagaimana untuk meningkatkan traffic melalui comment. Bebelum itu, mari kita lihat kebaikan dan keburukan meningkatkan traffic melalui comment. antara kebaikannya adalah

1) Komen itu akan menjadi backlink yang banyak kepada blog anda jika anda pandai menggunakan  peluang yang ada.

2) Menaikan pagerank blog anda.how it work? jika kamu meninggalkan komen pada blog yang mempunyai page rank yang tinggi, kemungkinan blog dapat meningkatkan pagerank dengan cepat

3) Traffic akan kekal lama selagi komen anda tidak dipadam dan mempunyai pelawat yang sentiasa membaca komen anda.

4) Membawa traffic yang consistent ke blog

Keburukan mendapat traffic melalui komen
1) Kamu memerlukan masa yang lama untuk melawat setiap blog to leave a comment
2) Terdapat sesetengah blog tidak menyediakan tapak komen.
3) Terdapat sesetengah blog memerlukan kelulusan empunya blog before komen anda diterbitkan.
4) Membawa risiko when your komen dianggap sebagai spam

Baca Selanjutnya

Isnin, 26 September 2011

Kerat Kemaluan Suami

1 comments



WESTMINSTER - Seorang wanita California, Catherine Kieu tidak mengaku bersalah mengerat kemaluan suaminya dan membuangnya di dalam pengisar sampah.
Dia membuat pengakuan itu di Mahkamah Daerah Orange, di sini pada Jumaat lalu berhubung dakwaan melakukan penyeksaan dan menambahkan kacau-bilau.
Kieu juga didakwa menggunakan pisau dan menyebabkan kecederaan.
Jika disabitkan dengan semua kesalahan itu, dia akan dikenakan penjara seumur hidup tanpa dikenakan parol.
Wanita itu ditahan dengan wang ikat jamin sebanyak AS$1 juta (RM3.16 juta).
Pihak berkuasa berkata, wanita itu membubuh dadah di dalam makanan suaminya yang berusia 60 tahun pada 11 Julai lalu.
Dia kemudian mengikat tangan dan kaki suaminya di katil.
Pihak berkuasa menyatakan Kieu mengerat kemaluan suaminya semasa dia terjaga selepas tertidur.
Suaminya itu telah memfailkan perceraian pada Mei lalu selepas 16 bulan mereka mendirikan rumah tangga.- AP

Baca Selanjutnya

Youtube (video) Lee Chong Wei Kalah

0 comments


Datuk Lee Chong wei Kalah lagi. Selepas gagal bergelar juara dunia bulan lalu Datuk Lee chong wei sekali lagi tewas dan kalah teruk kepada bintang muda china, Chen Long pada aksi final di Kejohanan  Badminton Siri Super Terbuka Jepun 2011 yang berlansung di tokyo semalam
Tampil selaku pemain pilihan pertama kejohanan, misi Chong Wei untuk memburu kejuaraan buat kali keempat pada terbuka Jepun yang memasuki edisi ke-30 kali ini gagal apabila dia tewas 8-21, 21-10, 12-21.
Chong Wei yang juga merupakan pemain ranking No. 1 dunia pada awalnya dilihat tidak berdepan halangan sukar untuk menewaskan Chen Long, sekali gus bergelar juara berdasarkan rekod pertemuan kedua-dua pemain itu.
Ini kerana, Chong Wei berjaya memenangi empat daripada lima pertemuan sebelum itu.
Malah, penarikan diri seteru utamanya, Lin Dan dari China pada aksi separuh akhir kelmarin juga dilihat telah mencerahkan lagi peluang buat jaguh negara itu untuk bergelar juara.
Namun, segala andaian tersebut jauh meleset apabila corak permainan Lee Chong Wei dilihat serba tidak menjadi terutama ketika dia tewas pada set pertama ketika menentang Chen Long itu.
Biarpun kembali bangkit pada set kedua, Lee Chong Wei gagal menyekat kemaraan Chen Long yang tampil agresif untuk mencatatkan kemenangan pada set ketiga, sekali gus merekodkan kejuaraan buat kali kedua dalam tempoh dua minggu.
Bagi peminat-peminat tempatan, kekalahan yang dialami Lee Chong Wei pastinya menghadirkan rasa kecewa dalam diri mereka.
Namun, ada segelintir pihak menganggap ia hanyalah drama semata-mata kerana Lee Chong Wei kecewa tidak dapat membuat perhintungan dengan Lin Dan selepas pemain itu membuat keputusan menarik diri.
Pertemuan final antara Chong Wei dengan Lin Dan memang dinanti-nantikan kerana kedua-dua pemain itu ada misi peribadi yang ingin dilaksanakan.
Apa tidaknya, Chong Wei mahu mempertahankan kejuaraan dan mahu membalas dendam selepas tewas pada final Kejohanan Dunia di London bulan lalu ke atas Lin Dan manakala jaguh China itu pula mahu kembali merampas kejuaraan Terbuka Jepun.
Begitupun, misi tersebut tidak kesampaian selepas Lin Dan menarik diri.

Baca Selanjutnya

Ahad, 25 September 2011

Pentingkah Dara Wanita Dalam Perhubungan?

0 comments

Assalammualaikum reader sekalian, pasti kawan-kawan nak tahu apa pandangan lelaki terhadap kepentingan Dara wanita... berikut adalah komen dari blogger lelaki tentang kepentingan dara.

Kepada gurl lah, ini Bagi saya sebagai lelaki…
Ur all pernah beli barangan kat supermaket x?? Contohnya barangan makanan yang ada ‘SEAL’.. Adakah ur all nakkan makanan yang dah dibuka oleh orang lain dah i usik orang lain or dah terdedah? Dekat bungkusan tu pun biasenya dah tulis “dont accept if seal is broken” So, dara tu juga diciptakan ibaratnya seperti ‘SEAL’. Yang menggambarkan kesucian seseorang gadis tu.. Dara tu bukanlah perkara pokok tetapi pengertian ’suci’ tu yang paling utama.. 



Mungkin sebahagian besar gadis yang dah terlanjur ni akan bertaubat. Alhamdulillah.. Tapi ia boleh menimbulkan syak wasangka pada suami dimasa depan terutamanya tahap kesetiaan si isteri kepadanya.. Jika sejarah si isteri pernah di tebuk jantan-jantan lain, apakah jaminan bahawa dia takkan ulanginya dengan lelaki lain selepas berkahwin? 


Senang cerita, kalolah sebelum berkahwin dah banyak ‘batang’ dia rasa, adakah dia boleh berpuas hati dengan layanan suaminya sahaja?mungkin sepanjang pengalaman seks masa silamnya dia pernah rasakan prestasi-prestasi yang lebih hebat?Semestinya ingatannya takkan berhenti dari menginginkan rasa sehebat itu lagi.(kecuali bagi mereka yang dah benar2 bertaubat)

Tambahan pula, kalaulah si suami dah tertipu oleh isterinya (mean dah tak ‘ori’, tentulah suami tak puas hati. Sedangkan dia boleh dapat banyak lagi pilihan isteri dari gadis-gadis yang lebih baik dan original. Suami harapkan dialah yang merasmikan isterinya nanti, tetapi rupa-rupanya.. dah ada jantan lain rasmikannya.. Kalaulah unsur cinta sahaja menjadi pegangan perampuan semata-mata, lupakanlah..Cinta tu bukanlah ada jaminan akan 100% berkekalan. Yang akan kekal dan bertambah dalam perkahwinan ialah rasa hormat menghormati, tanggung jawab, dan kasih sayang. Kalaulah jantan lain dah rasmikan dahulu… mungkin ia akan jejaskan perasaan tanggungjawab yang sepatutnya ada.. k
Ini pandangan saya sebagai lelaki…


Seperkara lagi, ramai gadis yang tertipu n terus tertipu oleh lelaki yang pada awalnya menyatakan kesucian tu tak penting, tetapi selepas puas n bosan ditinggalkan sahaja. Lelaki secara umumnya memandang rendah kepada gadis yang tiada kesucian kerana gagal untuk pertahankannya n mungkin ia menganggap ‘gadis2 murahan’(maaf ya)ini hanya tempat untuk memuaskan nafsu semata2 mata..
Terpulanglah wahai sang gadis untuk menilai.. Terpulanglah kalo ada yang still nak bagi free@murahan kat jantan2 lain…

Baca Selanjutnya

Pentingkah Seksi dan Pakaian yang menghairahkan?

0 comments

Pentingkah wanita memakai pakaian yang seksi dan menghairahkan ? bacalah artikel nie dahalu sebelum membuat keputusan.
Assalamualaikum…
perempuan banyak masuk neraka daripada lelaki…
pepehal pun baca la ni untuk pengajaran…

Akak tak tau sangat menaip komputer ni. Tapi boleh je l;ah buat hilang boring bila tak ada apa nak buat ni. Laki akak sekarang ni kat hospital, baru lepas buat operation batu karang. mungkin minggu depan keluar lah dia. Akak baru balik lawat dia dengan anak-anak tadi. anak-anak sekarang dah masuk tidor. Akak sekarang ni pakai komputer anak akak yang dah belajar di universiti.
Akak nak cerita pasal satu kejadian yang akak rahsiakan dari pengetahuan sesiapa. Cuma akak dan orang yang terlibat je yang tahu pasal kejadian ni. Akak nak cerita sebab ada nilai positif yang semua perempuan patut ambil iktibar. Lagi pun kalian bukannya kenal akak.
Semuanya bermula ketika akak shopping di sebuah pasaraya bersama suami dan anak-anak. Ketika itu umur akak 40 tahun. Anak akak yang paling besar baru tingkatan 4 dan seorang lagi baru tingkatan 2. Masa tu akak belum ada anak kecil. Sepanjang masa akak keluar malam tu, akak sedar banyak mata yang perati akak. Akak jadi bangga sebab ramai lelaki yang tertarik dengan tubuh akak.
Malam tu akak cuma pakai baju t-shirt pink yang benar-benar fit dan singkat atas punggung. Maknanya punggung akak yang sendat dengan skirt bunga-bunga ni memang terpapar jelas. Skirt yang ketat yang akak pakai malam tu membuatkan bentuk punggung, peha dan perut serta tundun akak yang gebu ni jelas kelihatan. Walau pun punggung akak tak terlalu tonnggek, tetapi bentuknya yang bulat dan lebar memang benar-benar menarik perhatian lelaki. Kena pulak tu peha akak yang gebu ni. Tudung pulak macam biasa akak cuma lilitkan ke belakang. maknanya dada akak terserlah. Akak tahu saiznya tak berapa besar, tapi kalau dah sendat bajunya dah tentu menjadi perhatian.
Sedang akak shopping tu, suami akak layankan karenah anak-anak akak yang nak beli barang-barang alat tulis. Jadi akak sendirian memilih barang-barang dapur. Sedang akak leka memilih makanan dalam tin, akak ditegur oleh seorang lelaki. Akak toleh, muda lagi orangnya. Hensem.
“Pilih nenas ye kak?” tegurnya sambil tersenyum.
“Oh, ha’ah” akak membalas ringkas.
Malu juga rasanya kena tegur dengan orang muda yang hensem macam dia tu. Akak tengok dia asyik berdiri sahaja di sebelah akak, seolah sedang memerhatikan akak yang tengah tertonggeng-tonggeng memilih makanan dalam tin di rak. Bila akak toleh, dia cuma tersenyum.
“Err.. akak dah siap pilih ye, boleh saya pilih pulak?” katanya.
“Oh nak pilih juga ye.. Ok lah..” kata akak yang tersipu-sipu malu.
Ingatkan dia nak ambil kesempatan atau nak ngorat akak, rupa-rupanya dia tengah tunggu akak habis memilih barangan sebab dia juga nak pilih benda yang sama. Lepas tu akak pergi ke bahagian lain. Tengah akak lalu di rak menjual serbuk kari dan perencah masakan, akak terpaksa melalui beberapa lelaki india atau mamak yang sedang berbual di situ dalam bahasa mereka. Akak cuba untuk lalu dan nampaknya mereka memberi laluan. Apabila akak cuba melepasi mereka, salah seorang dari mereka menghimpit akak dari belakang. Terasa bonjolan koneknya menekan lurah punggung akak. Akak menoleh dan dengan muka yang masam akak lihat siapa yang melakukannya. Tetapi pada saat itu juga seorang lagi meraba tundun akak hingga menjalar ke kemaluan akak. Akak tepis tangan lelaki india itu. Dan ketika itu juga akak rasakan punggung dan pinggul akak di ramas-ramas oleh beberapa tangan lagi. Akak jadi fed-up. Akak terus menampar salah seorang dari mereka. Kemudian salah seorang dari mereka berkata.
“Ayyoo kakak. Kenapa tampar kawan saya itu macam. Apa salah dia?” kata lelaki india yang bertubuh gendut kepada akak.
“Korang dah raba aku jangan buat tak tahu pula ye?” akak memarahi mereka.
Ketika itu orang ramai sudah mula memerhatikan kami. Mata akak mencari-cari kelibat suami akak tapi nampaknya bayangnya pun tak nampak. Akak tahu, pasaraya ni besar, ruangan barangan sekolah dengan barangan dapur agak jauh juga, malah dipisahkan oleh puluhan atau ratusan rak-rak yang tinggi dan penuh itu.
“Mana ada kami raba kakak. Kakak yang sendiri lalu tengah-tengah kami. Mungkin kami tersenggul ka, terlanggar ka. Jangan bikin malu la kakak.” kata seorang lagi pemuda india yang agak tinggi.
“Dahlah, malas aku nak layan korang ni. Gila.” kata akak lalu terus pergi dari situ.
Tetapi rupa-rupanya salah seorang dari mereka mengambil kesempatan sekali lagi. Dia menampar punggung akak sekuat hati. Serta merta akak jadi marah sangat. Akak pun toleh untuk memarahi mereka, namun sebaik akak melihat ke belakang. Akak terdengar bunyi sesuatu.
“Bedebub. Ohhh”
Akak dapati, salah seorang lelaki india itu sudah terduduk di atas lantai dengan paket-paket kari dan rempah ratus bertabur atas lantai. Kedua-dua lelaki india yang sedang berdiri itu tercengang melihat rakan mereka terbaring kesakitan bersama tangannya menutup hidungnya. Akak lihat pemuda yang menegur akak tadi sedang berdiri merenung tajam ketiga-tiga india tersebut. Sebelah tangannya berurat mengepal penumbuk dan sebelah lagi membimbit bakul berisi sayur-sayuran dan makanan dalam tin.
“Aku nak tanya korang sikit. Pernah ke orang bangsa aku cuba cabul orang bangsa kau? Pernah ke orang bangsa aku rogol orang bangsa kau? Aku tak pernah dengarlah! Tapi kenapa dengan bangsa kau ni ha?!: bentak pemuda tadi kepada ketiga-tiga lelaki india itu.
Kemudian mereka mengangkat rakan mereka pergi bersama muka yang takl puas hati. Akak tengok lelaki tadi masih tercegat memerhatikan bangsat-bangsat tu pergi. Perlahan-lahan akak hampiri pemuda itu. Kemudian dia tersenyum memandang akak.
“Akak tak apa-apa?” tanya pemuda itu lembut.
“Akak ok, adik macam mana.” tanya akak pula.
“Saya ok je kak. Akak sorang je ke shopping?” tanya dia lagi.
“Tak, dengan suami dan anak-anak. Tapi mana ntah dia orang…” balas akak.
“Ooo.. ok tak apa lah.. akak teruskan la shopping ye..” katanya sambil nak terus berlalu pergi.
Secara spontan akak tarik tangannya. Akak pun tak tahu kenapa akak bertindak sebegitu. Pemuda itu terhenti langkahnya dan terus berpalimng memandang akak.
“Dik, siapa nama adik? Akak Hamidah. Panggil akak Idah je.” kataku sambil menghulurkan tangan ingin bersalaman dengannya.
Dia tidak menyambut tanganku. Sebaliknya hanya tersenyum memandang akak.
“Akak boleh panggil saya Amir. Err.. ini kad saya” katanya sambil menghulurkan kad perniagaannya.
Akak capai kad nya dan akak lihat butir-butir di dalamnya. Kemudian Amir berkata.
“Kak Idah, saya minta maaf kalau apa yang saya cakapkan nanti menyinggung perasaan akak.” kata amir.
“Tak apa, apa dia” jawab akak.
“Kalau boleh, akak janganlah pakai pakaian macam ni lagi. Memang betul akak menutup aurat, tak mendedahkan kulit tubuh akak, tapi akak mendedahkan bentuk tubuh akak. Terus terang saya cakap kak, saya sendiri tak tahan tengok akak masa akak tengah pilih nanas dalam tin tadi. Tapi saya tahankan kak…” kata Amir membuatkan akak tersentak.
“Tadi tu baru sikit kak, baru kena raba je. Sebab dia orang tu tak tahan tengok akak tayang bodi macam ni. Macam mana kalau dia orang rogol akak. Memang mengarut kalau dia orang rogol kat sini, tapi sape tahu kat parking nanti ke, dia orang culik akak. Atau dia orang datang rumah akak semasa akak sendirian kat rumah. Macam mana?” hujahnya lagi..
“Kak Idah, setiap sesuatu yang Allah jadikan dan gariskan itu pasti ada sebabnya. Sama juga dengan aurat. Tak salah nak berfesyen tapi janganlah sampai menyeksa batin kaum lelaki yang memandang kak. Buruk akibatnya nanti. Minta maaf ye kak… “kata Amir sambil terus berlalu meninggalkan akak yang terdiam sambil memegang kadnya.
Akak kaku, tak dapat bersuara. Rasa macam nak menangis pun ada. Kemudian kelihatan suami dan anak-anak akak datang. Cepat-cepat akak simpan kad perniagaan Amir dalam handbag.
Sepanjang perjalanan balik, akak terdiam dalam Kembara yang suami akak pandu. Akak terfikir memang betul kata-kata Amir tadi. Mulia betul hati dia.
Sejak dari hari itu, sumpah akak tak pakai lagi seksi-seksi. Kalau baju kurung tu, longgar dan selesa sahaja, tak ketat. Sama juga dengan kebaya dan skirt-skirt akak. Mana yang dah ketat tu akak bgi anak akak pakai sebab tubuh dia belum bergetah macam akak. Hingga kini, akak masih mencari Amir, akak betul-betul berhutang akhlak dan budi dengannya. Akak cuba call nombor handphone yang tertera dalamkadnya tapi dah ditamatkan perkhidmatan, asyik voice mail je. Terima kasih amir. Memang bukan salah lelaki, salah wanita sendiri yang terlalu mendedah. Terima kasih Amir..”

Baca Selanjutnya

SHILA Diraba Rakan Kakak

1 comments

SHILA (bukan nama sebenar), 24 tahun dan keempat daripada lima beradik: 

“Antara lima beradik, saya paling bijak dalam pelajaran malah tidak pernah mengabaikannya. Begitu juga ketika menuntut di universiti, saya hanya bersosial setiap hujung minggu dan turut menerima wang tambahan dari kedua kakak saya bagi membeli keperluan belajar.

Ketika pertama kali pergi ke rumah kakak keempat saya itu, agak terkejut apabila terdapat tiga lelaki ada dalam rumahnya termasuk bekas abang ipar yang sedang berbaring di bilik tidurnya.

Saya tanya kepada Lily, tetapi dia hanya tersenyum dan mendakwa itu adalah perkara biasa jika menetap di Kuala Lumpur.

Pada malam itu, saya dibawa ke sebuah pusat hiburan dan agak kekok dengan suasana baru.

Namun sedikit pun saya tidak berminat menyentuh minuman beralkohol yang dipesan Lily malah beberapa lelaki menawarkan RM400 bagi mencuba saya tetapi saya tolak dengan baik.

Tetapi selepas itu, saya semakin seronok apabila diraba rakan Lily dan Aiza. Akhirnya saya tewas dan terjebak dengan aksi ringan-ringan.

Mereka membayar saya RM300 sebagai duit poket dan jumlah akan ditambah jika saya ikut mereka balik ke rumah tetapi saya masih sayangkan dara saya dan tidak mungkin akan menyerahkannya kepada sesiapa sebelum berkahwin.

Namun, bagi saya wang bukanlah segalanya. Saya berkenalan pula dengan Shafiq yang berusia 27 tahun dan dia seorang pemain gitar di sebuah kelab.

Shafiq seorang yang baik, jauh sekali meminta tubuh saya dan saya senang ketika bersamanya. Saya tidak pasti berapa lama hubungan kami dapat bertahan kerana saya mula mengharapkan Shafiq dapat membawa saya keluar dari keseronokan hidup ini.

Hiburan yang kami nikmati saban malam, kadang kala membosankan. Kini saya mula rasa bersalah kepada keluarga.

Pernah saya menangis apabila teringat wajah ibu yang menyediakan sarapan semasa saya hendak pulang ke kampus dan wajah ayah yang sudah tua dengan topi lusuhnya mengusung beg ke kereta buruknya.

Ibu hanya suri rumah, ayah pula seorang pesawah, siapa pula yang mahu menemani mereka di hari tua.

Jika dulu, saya jarang pulang ke kampung kerana terpengaruh dengan rentak hidup Lily dan Aiza, kini Shafiq akan menemani saya sebulan sekali pulang ke kampung bagi menjenguk keluarga.

Kini saya bekerja di sebuah jabatan kerajaan sebagai penolong pembantu tadbir. Gaya hidup saya kini lebih kepada melepak di kedai makan bersama teman tetapi tabiat merokok saya masih sukar dibuang.

Hubungan saya dengan Lily dan Aiza tidak pernah renggang, saya juga sering mengikut mereka bercuti di beberapa pusat peranginan dalam negeri.

Baca Selanjutnya

AIZA Gadis Melayu Hilang Dara Selepas Berkenalan Dengan Anak Datok

1 comments


AIZA (bukan nama sebenar), 26, anak ketiga dari lima beradik: hilang dara selepas berkenalan dengan seorang lelaki bernama saiful yang merupakan Seorang Anak Datok


“Hidup saya mula menjurus ke arah perbuatan seks bebas bermula sejak usia 17 tahun selepas berkenalan dengan Saiful yang ketika itu berusia 18 tahun dari Alor Setar, Kedah.

Ketika itu saya bukan saja bangga menjadi teman wanita kepadanya disebabkan dia dikenali ramai di tempatnya tetapi Saiful yang selalu memberi wang dan membelikan pakaian berjenama menyebabkan saya mula gelap mata dan rela mengorbankan dara kepadanya.

Saya masih ingat semasa kami menyambut satu perayaan dan selepas melihat persembahan bunga api, Saiful mengadu tidak boleh memandu kereta kerana mengantuk dan memujuk saya supaya menginap di sebuah hotel tiga bintang.

Saya masih mentah ketika itu hanya menurut saja katanya, malah dia berkata akan menyewa dua bilik berasingan tetapi apabila tiba di hotel, dia beritahu semua bilik sudah penuh dan hanya ada satu bilik saja.

Pada malam itu jugalah mahkota diri saya diragut Saiful, malah kami beberapa kali terlanjur.

Bermula hari itu, kami sering melakukan perbuatan terkutuk itu, malah pernah beberapa kali melakukan seks dalam kereta berhampiran sebuah stadium di Alor Setar.

Saiful anak orang kaya kerana bapanya seorang ahli perniagaan terkenal. Setiap hari Sabtu, kami akan bertemu dan setiap kali kami berjumpa sekurang-kurang RM200 pasti masuk kocek.

Jumlah itu bagi saya yang hanya seorang pelajar tingkatan lima adalah cukup besar dan sebab itu saya tidak kisah untuk membiarkan dia meratah tubuh saya.

Setahun selepas berkenalan dengan Saiful, hubungan kami putus selepas dia melanjutkan pelajaran dalam bidang perniagaan di sebuah kolej swasta apabila dipaksa bapanya.

Saya yang seperti ketagih hubungan seks kemudiannya bertaut kasih pula kepada seorang pemain muzik berkumpulan yang terkenal, Azlan.

Hubungan saya dan Azlan hanya sekadar untuk melempiaskan keinginan seks masing-masing dan bukan kerana cinta.

Azlan juga seorang yang agak kaya, kacak dan digilai ramai gadis ketika itu membuatkan saya bangga diusung ke sana ke mari ketika dia melakukan persembahan jelajah negeri.

Saya berpisah dengan Azlan dua tahun kemudian dan selepas itu saya mula memburu lelaki kaya dan hidung belang tanpa mengira usia, namun tidak bagi lelaki biasa dan tidak berduit.

Ibu dan ayah tidak pernah bertegas dengan saya dan mereka hanya memberi teguran dan nasihat supaya meninggalkan kehidupan penuh dosa itu.

Pada usia remaja, saya tidak perlu bekerja seperti rakan yang lain, telefon saja lelaki yang saya kenal, mereka akan memberi saya wang dengan hanya perlu melayan nafsu dan tuntutan batin mereka saja.

Pada suatu hari, saya mendapat panggilan telefon daripada beberapa rakan yang mendakwa video seks mirip wajah saya tersebar di internet.

Saya tidak tahu siapa yang menyebarkannya kerana saya sudah tidur dengan beberapa lelaki dan akhirnya saya mengambil keputusan menetap bersama kakak sulung saya yang tinggal bersama teman lelakinya di sebuah rumah di Cheras, Kuala Lumpur.

Ibarat lari dari mulut buaya, masuk ke mulut naga, saya sedari sikap kakak dengan saya sama saja. Sebut sahaja nama kelab malam, semuanya kami tahu dan kakak yang bekerja di sebuah butik pakaian juga memperkenalkan rakannya kepada saya, malah ramai juga yang sudah 'cuba' saya.

Dua bulan kemudian, saya bekerja di sebuah butik kecantikan sebagai mengisi masa lapang pada waktu siang. Dengan wang gaji, saya membeli sebuah kereta supaya nampak mewah bagi mengaburi mata lelaki.

Jika lelaki itu kaya, tinggi jugalah habuan yang akan saya dapat asalkan melayan mereka sebaiknya.

Kadang kala, terbit juga penyesalan di hati saya mengenai tahap pendidikan, pekerjaan dan seluruh kehidupan saya.

Ada rakan yang saya jumpa sudah bertudung dan mengenal tikar sembahyang sedangkan saya, membaca surah al-Fatihah pun sudah lupa.

Kakak kedua saya sering menghubungi saya dan kakak dengan menasihatkan kami supaya pulang ke pangkal jalan tetapi semua itu saya balas dengan gelak tawa.

Kini, saya tidak pasti berapa lama lagi kami adik-beradik akan terus berada dalam keadaan tersesat begini, adakah Tuhan akan mengampunkan dosa kami yang sudah jauh tersesat ini.”

Sumber :MyMetro

Baca Selanjutnya

Pelajar Melakukan Seks Dibuang Universiti

1 comments

LILY (bukan nama sebenar), 29 tahun dan anak sulung dari lima beradik: Di buang Universiti kerana merosot dalam akedemik disebabkan kegilaan melakukkan hubungan seks

“Kehidupan saya dan Aiza tidak banyak bezanya tetapi saya jadi begini kerana seorang lelaki. Saya akui bahawa saya lebih pandai bersosial daripada Aiza kerana semua lelaki saya sapu.

Minuman keras pula sentiasa di tangan, pendek kata mahu sarapan pun dengan air kencing syaitan itu.

Saya pernah belajar di sebuah universiti tempatan di pinggir Kuala Lumpur selepas tamat tingkatan enam tetapi diberhentikan pada semester ketiga selepas pelajaran saya merosot.

Semua itu terjadi selepas kejutan budaya yang dialami menyebabkan saya berhibur setiap malam bersama rakan.

Saya tidak mahu pulang ke kampung kerana kehidupan di kota lebih seronok, malah saya langsung tidak menjenguk keluarga dan hanya menelefon mereka sebulan sekali.

Saya berkenalan dengan Rizal yang berusia 26 tahun ketika itu, bekerja sebagai penjual kereta. Kehidupan saya mewah kerana dia juga membela saya ketika baru berusia 21 tahun di rumah yang saya tinggal sekarang di Cheras.

Dia mengajar saya merokok, meneguk arak, malah dia sering berkunjung ke rumah sewa saya bagi memadu kasih.

Rizal yang sudah mempunyai tunang ketika itu tetapi dia bijak menyembunyikan hubungannya dengan saya.

Pada hujung minggu, Rizal akan ke Johor Bahru berjumpa tunangnya dan pada ketika itulah saya mengambil peluang memberi layanan istimewa kepada beberapa rakan lelaki lain yang sanggup memberi wang.

Dua tahun kemudian, kira-kira tiga bulan sebelum Rizal berkahwin, kami ditangkap basah. Saya pulang ke Pulau Pinang pada malam itu juga bersama Rizal selepas diikat jamin.

Ayah dan ibu hanya diam membisu, malah bersetuju saja dengan keputusan kami yang mahu segera berkahwin.

Rizal pula berdepan dengan masalah apabila keluarga tunangnya minta ikatan diputuskan. Sebulan kemudian kami berkahwin tanpa restu keluarga Rizal.

Mungkin perkahwinan yang tidak diberkati, kami bercerai enam bulan kemudian. Dengan gelaran janda pada usia 24 tahun, saya kembali liar dan berpeleseran di kelab malam.

Kegiatan saya lebih rancak selepas Aiza tinggal di rumah saya, malah bekas suami juga sering berkunjung ke rumah bagi menghilangkan rindu sedangkan saya sendiri sudah tidak mempunyai perasaan terhadapnya.

Rizal tetap membayar sewa rumah dan memberi wang perbelanjaan menyebabkan saya sendiri tidak kisah dengan perbuatan itu.

Namun, tidak pernah pula Rizal mencuba Aiza serta menyayangi Aiza seperti adiknya malah dia sering membawa kami pergi bercuti.

Dengan hidup yang bergelumang dosa, adik keempat saya juga sering berkunjung ke rumah saya kerana menyambung pelajaran di universiti tempatan di Shah Alam.
Setiap hujung minggu, dia akan datang ke rumah saya bagi menikmati kehidupan sosial seperti kami. Shila tidak berminat melakukan hubungan seks berbayar tetapi dia lebih cenderung secara ringan-ringan.

Saya terfikir, adakah dosa saya ini diwariskan kepada dua adik saya dan apakah ibu bapa masih mahu menerima kami selepas mereka tahu kegiatan kami? Saya dan Aiza tidak berani menjejak kaki ke rumah di kampung dan pulang hanya pada Aidilfitri.

Selepas memohon ampun dan maaf, kami terus pulang ke ibu kota. Panas rasanya berada di kampung.”



Sumber:MyMetro

Baca Selanjutnya

Ahli-ahli sains menemui 12 spesies baru katak di India

0 comments

species+katak+india


New Delhi- Sepasukan saintis India telah menemui 12 species baru katak. Menurut sumber 3 daripada species katak itu dikatakan telah pupus. Katak  ialah binatang yang sangat penting dan memainkan peranan dalam mengukur kesihatan alam sekitar. 32 peratus spesies katak di seluruh dunia diancam kepupusan dan sebahagian besarnya disebabkan kehilangan habitat atau pencemaran.


Mengikut Kumpulan Pemuliharaan Hidupan Liar dunia;
"katak merupakan petunjuk yang amat penting bukan sahaja kepada perubahan iklim tetapi juga bahan pencemaran alam sekitar"
Penemuan katak di india jarang sekali berlaku dan mereka dikatakan hanya tinggal dalam satu kawasan jadi mereka memerlukan perlindungan  yang ketat tetapi malangnya tumpuan pemuliharaan hanya diberi  kepada haiwan berkarisma seperti gajah dan harimau. Dana untuk amfibia ada kepentingan sedikit dan penyilidikan katak tidak mudah.
Species katak  malam adalah amat sukar untuk dicari dan hanya keluar pada waktu gelap. Semasa musim tengkujuh, mereka akn tinggal sama ada di sungai-sungai yang mengalir laju atau di atas tanah lembap


Biju (ketua ahli sains) berkata: Mereka mengesahkan daripada 12 species baru itu terdapat species katak malam yang menghasilkan bunyi suara kucing dan burung gagak itu merupakan penemuan yang mengagumkan.


Penemuan-penemuan yang disiarkan dalam isu terbaru antarabangsa taksonomi jurnal Zootaxa yang membawa bilangan katak yang diketahui di India kepada 336. Biju menganggarkan ini hanya separuh daripada apa yang ada di dalam hutan dan masih banyak species katak perlu dikaji


katak+bertelur
katak+india



Baca Selanjutnya

Bagaimana Mengetahui Lelaki Berbohong Atau Menipu Anda

0 comments

pasangan menipu




Anda mungkin mencurigai pasangan anda bukan?. Untuk mengetahui pembohongan yang dilakukan oleh gologan lelaki adalah lebih mudah jika dibandingkan penipuan yang dilakukan oleh pasangan wanita. Yes!! ini benar. Penipuan yang dilakukan oleh perempuan lebih susah dikesan jika dibandingkan dengan lelaki.
Terdapat beberapa tips penting untuk mengetahui pasangan anda berbohong atau menipu anda antaranya:


1) Bersikap Lebih Defensive.
Lelaki sebenarnya tidak terlalu menjaga phone, email, twitter atau apa saja gadjet komunikasi dengan betul. Tetapi Ia mula berubah apabila mereka menipu anda. Ini benar!! Pasangan anda akan mula berhati-hati dengan gadjet mereka. Walaupun anda menyentuh anset mereka mereka akan mula defensive dan mula marah anda.. Pekara semula jadi tentang lelaki ialah jika mereka setia atau tidak berbohong mereka sedia memberi kata laluan social network seperti facebook, twitter dan sebagai kerana lelaki sifat semula jadinya bersifat "sharing and caring" bermaksud sedia berkongsi.. tetapi jika mereka mula mengelak dari bersifat demikian, itu bermaksud terdapat sesuatu yang tidak kena dengan hubungan anda..


2) Lelaki Mula Melaram (Berhias)
Ketahuilah wanita bahawa lelaki hanya berhias hanya sebab tertentu sahaja.. Misalnya ingin menarik perhatian seseorang.. Secara jujurnya kebanyakkan lelaki  bersifat sederhana dan mereka tidak berhias keterlaluan.. Jika terdapat perubahan mendadak seperti memakai minyak wangi, baju kemas dan sebagainya anda harus berhati-hati... Tetapi jika pasangan anda memang dari mula sudah menjaga penampilannya itu adalah pekara biasa...


3) Perubahan Bau Badan
Jika anda sudah mengenali pasangan anda atau mereka yang sudah berumah tangga sudah tentu mengetahui bau badan pasangan masing-masing bukan.. Jika bau badan pasangan ada berbeza dari bau badan yang anda rasa itu bermakna anda perlu menyiasat pekara ini. Anda perlu tahu bahawa manusia akan berubah bau badannya apabila mereka excited dengan sesuatu.. Perkara ini susah hendak dijelaskan tetapi jika anda benar-benar mengenali pasangan anda.. Pasti anda dapat mengenal pasti pekara ini..


3) Hubungan Kelamin Berkurangan
Buat pasangan yang sudah berkahwin.. Lelaki sememangnya inginkan seks  dan mereka perlu anda untuk memenuhi tuntutan batinnya.. secara semula jadinya terdapat beberapa factor yang menyebabkan keghairahan hubungan kelamin menurun antaranya usia, perkerjaan, pemakanan, daya tarikan dan sebagainya. Namun jika  anda sudah mengoda suami anda tetapi dia menolak dan berjauhan dengan anda itu  bermakna dia tidak berminat mengadakan hubungan seks dengan anda.. So perlulah anda siasat pekara ini kerana hubungan seksual merupakan pekara penting dalam rumah tangga.


4) Masa berada di Rumah Kurang.
 Ketahuilah wahai kaum wanita..jika mereka kurang bersama kamu dan selalu memberi alasan sibuk dan jarang menhantar SMS atau menghubungi kamu.. Mungkin mereka sudah tidak menyayangi kamu.. Ketahuilah para wanita. Jika seseorang lelaki menyayagi kamu walau sesibuk manapun mereka, mereka pasti akan menghubungi kamu. INI ADALAH FAKTA.



Baca Selanjutnya

Khamis, 22 September 2011

Budak Sekolah Nakal Dengan Cikgu

3 comments

CERITA LAWAK: MURID SEKOLAH YANG NAKAL


botak seorang murid yang agak nakal. Satu hari dia kentut dengan bunyi yang sangat kuat dengan bau yang hampeh menyengat segera menyebar di dalam kelas. Mana taknya pagi tu dia sarapan telur rebus 2 biji.Baik punya!

Spontan saja Cikgu suhada menyuruh dia keluar kelas sambil memarahinya, tapi botak ketawa terbahak-bahak nyaris berguling-guling. Guru Besar yang berdekatan kelas 6 Raya (kelas si botak ni) terdengar suara Botak ketawa berdekah-dekah tu, lalu keluar menyiasat apa yang berlaku.

Guru Besar: Ada apa ni botak? kamu tertawa terbahak-bahak di luar kelas??

botak: Lihatlah Cikgu, kesian kawan-kawan saya tu. Mereka sedang menikmati bau kentutku di dalam kelas. Nasib baik Cikgu suhada  tu bijak dan menyuruh saya keluar kelas dengan udara yang lebih segar.

Baca Selanjutnya

CERITA LAWAK: AYAH, MAK DAN ANAK SEMUA KAKI BOHONG

2 comments

CERITA LAWAK:  AYAH, MAK DAN ANAK SEMUA KAKI BOHONG




Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu...

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

"Kamu dari mana?" tanya Samad.
"Ada pelajaran tambahan ayah", jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

"Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
"Maaf ayah... saya baru habis memonton movie di rumah kawan...".
"Cerita apa?
"Cerita Papadom ayah".
*PLANG*
"Katakan dengan jujur cerita apa?!"
"Maaf ayah... saya tengok cerita lucah".

Mendengarkan itu marahlah Samad.
"Kamu nie... kecil-kecil dah nakal... kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika...

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata... "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak..."

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya...dan semua terdiam...

Baca Selanjutnya

CERITA LAWAK : MENANTU BAGANG ( SABO JE LA)

0 comments

CERITA LAWAK : MENANTU BAGANG ( SABO JE LA )




Ada satu keluarga ini. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua. 

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap. 

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya. 

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".

hahaha.. bapak bagag si menantu nie ( sabo je la)
 

Baca Selanjutnya

CERITA LAWAK: JIKA AKU MATI APA AKU NAK BUAT?

0 comments

CERITA LAWAK:  JIKA AKU MATI APA AKU NAK BUAT?


Tiga orang sahabat mati dalam sebuah kemalangan jalanraya dan pergi ke syurga untuk orientasi.

Mereka semua bertanya, “Saat kamu sudah mati, dan teman serta keluargamu berduka di sebelah mayatmu, kamu ingin mendengar apa yang mereka cakap?”

Orang pertama berkata, “Aku ingin mendengar mereka berkata bahawa aku adalah seorang doktor yang hebat dan juga seorang ketua keluarga yang baik.”

Orang kedua berkata, “Aku ingin mendengar mereka berkata bahawa aku adalah suami dan guru yang baik yang memberikan impak positif yang besar bagi anak-anak di masa depan.”

Orang terakhir menjawab, “Aku ingin mendengar mereka berkata, “Lihat, ia bergerak!!!!

Baca Selanjutnya

CERITA LAWAK: PEGUAM DITIPU GADIS CANTIK

0 comments

CERITA LAWAK: PEGUAM DITIPU GADIS CANTIK


Kejadian ini berlaku di dalam sebuah pernebangan Boeing 767 dari Los Angelas ke Malaysia. Kelihatan seorang gadis cantik molek sedang duduk bersebelahan dengan seorang peguam cerdik pandai. Otak peguam yang bergeliga itu terus bertanya gadis tersebut untuk bermain teka-teki. Gadis yang dalam keletihan & penat tidak berminat & dengan sopan santun ditolak permintaan peguam tersebut. Peguam berasa tidak puas hati & berasa direndah-rendahkan maka diajaknya gadis untuk menjawap teka-tekinya.

Peguam berkata, "saya tanya satu Teka-teki, jika u dapat jawap I pay u RM500 but if u tak dapat jawap u only pay me RM5.00 !!! amacam?

Maka gadis tersebut menerima cabaran peguam tanpa segan-silu.

Peguam terus memulakan teka-teki yang pertama : "Berapa jauh jarak diantara Bumi dan bulan??"

Gadis tersebut diam dengan selamba membuka dompetnya mengeluarkan wang RM5.00 menyerahkan kepada peguam tanda kalah.

"Sekarang giliran u", cabar peguam! ..

Maka gadis acuh tak acuh bertanya : "Apakah haiwan yang naik bukit dengan tiga kaki dan turun bukit dengan empat kaki"

Peguam tersebut terus mengeluarkan komputer dari begnya dan terus mencari maklumat, tiada jawapan... Dia terus memasangkan Modem dan mencari dalam internet ..tiada jawapan .Dengan putus asa, peluang terakhir dia mengirim e-mail kepada setiap kawanya yang bekerja sebagai doktor, lawyer, scientice, arkitek, namun tiada yang dapat menolongnya.

Setelah sejam bergelut untuk mendapatkan jawapan akhirnya peguam tersebut mengaku kalah dan mengejutkan gadis yang telah tertidur dan menyerahkan RM500.00 tanda kalah.

Dengan perasaan ingin tahu, peguam bertanya apakah jawapan untuk teka-teki tadi?

Dengan selamba, gadis itu membuka dompetnya dan mengeluarkan duit RM5.00 dan menyerahkan kepada peguam tersebut dan menjawap : "Tidak Tahu"

Baca Selanjutnya

CERITA LAWAK: APABILA PELANCONG TAIWAN MELANCONG KE MALAYSIA

0 comments

CERITA LAWAK: APABILA PELANCONG TAIWAN MELANCONG KE MALAYSIA


Seorang pelancong dari Taiwan, pertama kali menjejakkan kakinya ke Malaysia. Ketika di KLIA, dia sampai ketempat untuk pengesahan kemasukkannya ke negara ini, iaitu Imegresen. Setelah menyerahkan pasportnya, pegawai Imegresen itu pun bertanya beberapa soalan kepadanya.

Pegawai : “Nama?”

Pelancong : “Pak Yu.”(sebutan dalam loghat Taiwan)

Pegawai Imegresen merasa amat marah dan menjerit, “FUCK YOU!, jangan main-main dengan saya. Sekarang sebutkan nama penuh kamu!”

Pelancong: “Pak Yu Tu.”


pengawai Imegresen: "fuck you back"

Baca Selanjutnya

CERITA LAWAK: HOW TO MAKE GIRLS HAPPY ALL THE TIME

0 comments

CERITA LAWAK: HOW TO MAKE GIRLS HAPPY ALL THE TIME

It’s not difficult to make a woman happy. A man only needs to be:

1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber
11. a mechanic
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist
15. a gynecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44. compassionate

WITHOUT FORGETTING TO:

45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls

AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:

51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes

IT IS VERY IMPORTANT:

54. Never to forget:

* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes

HOW TO MAKE A MAN HAPPY

1. Show up naked
2. Bring food

Baca Selanjutnya

CERITA LAWAK: ANDA TAHUKAH APA YANG ANDA TAHU

0 comments

CERITA LAWAK: ANDA TAHUKAH APA YANG ANDA TAHU


1.Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan ….Italy…., jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa
melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila
diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer
daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapimengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita
akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku?

Baca Selanjutnya

Selasa, 13 September 2011

Kekasih segal minta putus sebab curang

2 comments

cerita kekasih sengal ini dipetik dari sumber pustakaan alam maya.. ceritanya bermula selepas seorang awek gagal menghubungi kekasihnya... lalu awek nie pun menghatar sms untuk minta putus....




sayang: abg lepas nie kita putus!!!!... abang memang curang ngan syg


Abang: bila abg curang...??? mana bukti...??


Sayang:  Abg jgn tipu lagi... abg ckp ada meeting tp abg gi dating... abg penipu!!!


Abang: Ya rabbi... bila.....???


Sayang: napa tdi syg kol abg ada pompuann lain jawab...??? blqgak ckp omputeh age ngan syg....


Abang: apa dia ckp..???


Sayang: SORRY PLEZ TRY LATTER


Abang: Aku terajang kau kang, sebulan ko makan pakai kaki...


nok harom punya awek.....

Baca Selanjutnya

Khamis, 26 Mei 2011

CERITA LAWAK: PERBEZAAN ANTARA GIRLFRIEND DAN ISTERI

6 comments

CERITA LAWAK: PERBEZAAN ANTARA ISTERI DAN ‘GIRLFRIEND

¤ isteri macam tv, ‘girlfriend’ macam handphone. 
Dirumah tengok tv, pergi keluar bawak handphone

¤ Takde duit jual tv, ada duit beli handphone baru

¤ Kadang-kadang seronok tengok tv, 
tapi selalunya masa banyak habis main handphone

¤Tv percuma sepanjang hayat, tapi handphone kalau tak bayar servis line, 
talian akan ditamatkan serta merta.

¤ Tv saiznya besar, berat dan buruk, tapi Hp ‘cute’, comel, ramping dan banyak butang boleh picit dan boleh dibawa kemana-mana pada bila-bila masa saja.

¤ Kos penyelengaraan tv murah aje, lagipun jarang rosak, tapi Hp.. mak oii.. mahalnya selalu meragam plak tu.

¤ Yang sadisnya Tv ada remote control, tapi Hp takde

¤ Cuma satu je kelebihan Tv, takde virus. Tapi Hp… sekali kena virus habislah!

JADI…. JANGAN PENING KEPALA, PILIHLAH TV ANDA. KALAU BOLEH YANG PLASMALAH YA…..

KUANG…. KUANG…. KUANG…

Baca Selanjutnya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Like Sekarang untuk dapatkan Info terkini

Powered By goldsilver2u