Ahad, 13 Mac 2011

MAJLIS AKAD NIKAH PALING LAWAK!!!!!

assalammualaikum reader2 sekalian...

 Kali nie raja nakal nk cite pasal majlis akad nikah plak... mesti korang smua x sabar nak baca kan.. kan2!!!
huhu poyo je aku kan.... cite nie aku dpt dr kawn aku..mane dia dpt pun aku x tahu. So aku minta maaf awal2 la.. lau cite nie ade same ngan blog owg laen .. tp td aku search x de age cite mcm gini... cita dia mcm nie

AKu ade sowang kawan nie ...nama dia Meon... owg bandar. Dia nie memang hati kering a aku cakap kat korang smua..  satu hari tu dia jemput aku ngan kegkawan pergi majlis akad nikah dia... dia pakai punya smart beb!!! kira mcm lelaki melayu terakhir pun ada... mcm pahlawan pun ada...

Tapi aku rasa pelik semacam jer hari tu... dia mcm gelabah semacam... aku rasa mungkin dia nervous kot... majlis akad nikah nie berlansung di rumah mak bapak dia punya rumah..
so ramai a sedara mara.. jiran.. kegkawan dan budak2 datg nak tengok si meon akad nikah...
Meriah beb gua cakap lu!!!...
Jam pukul 9.00 pagi... Tok kadi pun dtg... Aku tengok si meon nie lg cuak..... aku pun cuak gak kot lau jadi mcm dia... Blum sempat age tok kadi duduk... Dah si meon nie hulurkan tangan dia.. dia ngangam tgn tok kadi sekuat2nya... pakcik dia yg dok sebelah dia pun perlila... KAU NIE MEON LAU NAK KAHWIN TU SABO JE LA DULU...
heheehe... si meon tersenyum sambil menarik tangannya semula.
pastu tok kadi pun mula la bersuara... "Erhem... eHem" tok kadi test suara dia..
Sebelum saya mulakan majlis akad nikah nie saya nak tanya kamu soklan 2 tentang fardhu ain. "kata tok kadi"
 Apa age, memang mcm tenuk aku ckp muka si meon nie .Cuak habis....

"najis kecil tu ape?" tanya tok kadi.
 "najis kecil tu mcm .. air kencing bayi la .. yg plg senang dicuci..." selamba je meon jawab

"hmmm bagus.. najis Berat pulak apa?" tanya tok kadi lagi
ermm... aku tengok dah berkerut dah si meon nie berpikir.. dia pandang kanan mencari  jawapan.. kemudian kiri.... ape yg dia imaginasikan pun aku x tahu... time tu nak jer aku sebut maksud najis besar dari segi bahasa dan syariah..aku pun cuba la memberi hint kat dia.aku pun buat la gaya anjing.. entah dia nampak atau tak pun aku tak tahu.

 Pada waktu dan ketika tu  semua owang tumpu perhatian pada mulut si meon nie.. ade yang  minum air sirap..termasuklah aku..
tiba- tiba si meon bersuara
"najis berat tu mcm najis gajah la ustaz. Najis yang banyak dan berat".. kata si meon
aku yang mendegar jawapan tu terus tersembur air sirap ke muka owg sebelah... ade jugak yang tersedak time tu.. berdekah- dekah owang gelak... KAH!!!!!!KAH!!!KAH!!!KAH!!
Bapak bagang si meon nie... nampak sangat x pergi kursus kahwin....

pengajarannya: silalah legkapkkan ilmu2 secukupnya yer seblum nak kahwin... pengajaran nie bukan untuk lelaki jer tetapi perempuan sekali.. nanti idak la begap sangat...

Gambar sekadar hiasan, Image credit to www.budiey.com

NAma yg terlibat diatas hanyalah rekaan yer.. don't take serious yer... nakal2 jer... 

8 ulasan:

saya KILA berkata...

hahaha . boleh pulakk macam tu ea . lawak la .

KAMAL berkata...

aku rasa betulla jawapan dia tu... mmg berat pun

DaK CoMoT berkata...

hahahahaa......xde yang lagi berat ke selen najis gajah??hahaha

Miz Novexx berkata...

adoii... macam macam, hahahaha

cik sakdi berkata...

ape dose gajah tu meon oiii! haha

HATYCIKNUURUL berkata...

adoiii,.gajah jugak dpt name,.kih3,.

Shafiq Hashim berkata...

Adei..haha

fairy.,. fairy berkata...

adohai hehehe berat najis tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Like Sekarang untuk dapatkan Info terkini

Powered By goldsilver2u