Jumaat, 11 Mac 2011

KAKAK AKU NAK KAHWIN

Aku baru berusia 10 tahun. aku tahu yang minggu depan kakak aku yang sulung akan berkahwin. Time tu kira aku nie begap age dan x paham apa pun.. aku heran knp owg mesti kahwin... then aku ambik keputusan nak bersoal jawap dgn akak aku..

"kakak... kenapa akak mesti kahwin?" Tanya aku dengan penuh petah...
"Nanti kau dah besar, kau tau sendiri la... "  Jawab kakak aku dgn selamba... (malas Layan agaknya )

Terus terang aku katakan, memang aku x puas hati dgn jawapan tersebut. Esoknya seperti biasa, Aku bertandang ke rumah Amirul dan Hakim apabila balik kelas mengaji Quran. Amirul dan Hakim merupakan sahabat baik dan mereka pulak menyewa rumah berhampiran dengan rumah aku.. Mugkin sama-sama teruna, Hahaha..... Aku selesa duduk melepak dengan mereka walaupun umur mereka jauh berbeza ngan aku.

Pada suatu hari tu, x silap aku malam jumaat hari sabtu... aku lepak kat rumah bujang tu.. Amirul dan Hakim sedang asyik menonton cerita kegilaan mereka... cita upin epin.

"Hakim, kau tolong garu belakang aku! Aduh, gatalnya!" Pinta Amirul
"AH!!!, Xkuasa Aku! TU LAH! Aku suruh kahwin kau tak nak. Kalau tak, boleh gak bini kau tolong garu belakang." balas Hakim dengan nada memperli..
Aku memang happy gilerrr time tu. Kini aku sudah tahu jawapannya..
 Terus aku balik umah Time tu jugak. Segera mendapatkan kakak aku..

" Kakak! Aku dah tahu sebab apa kakak kahwin.... "kata Aku dengan penuh semangat.
" Sebab apa?" Tanya kakak aku.
"SEBAB GATAL BELAKANG!" jawab aku yakin..

Bapak aku yang Dok dengar perbualan aku ngan akak aku itu pun menyampuk.

"SALAH NAK..... sebenarnya GATAL DEPAN.....

Then time tu plak mak aku ngah Bawak Air Teh nk Bgi kat Bapak aku... TP akibat cultural syoK!!!! dulang tu terbalik seBab mak aku X tahaN gELAk...BApak aku pun gelak sama Time TU... Kakak aku DGn Muka merah padam beredar dari Tempat tu ... Masuk bilik dia pastu terus Diam...

Tp Sampai SekaranG aku x pahm... Tolong pahamkan aku wey...

Daripada BUdak begap
 HahahahaaHA...

                                                    GAMBAR SEKADAR HIASAN

LAu DPt BIni MCM nie Confirm x TIDo ler... 

3 ulasan:

lisa berkata...

kena kawin la coz kawin tu dah lunas separuh dari iman kita...

pertolongan pertama berkata...

ini saya bagi tabungan buat kahwin, dengan $mile untuk nuff kamu, hehehe

$mile balik yer :)

M.a.s.u.r.i berkata...

kawin tu utk dpt zuriat ...sambung keturunan...menghalalkan hubungaN lelaki n perempuan....

cthnya, kalau mak ayah kamu x kawen, mana la kamu lahir kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Like Sekarang untuk dapatkan Info terkini

Powered By goldsilver2u